Kosmetiska linser

Har du drömt om att någon gång få ha en annan ögonfärg eller velat förstärka din egen någon gång? Då finns det massor av bra alternativ för dig! Idag finns det nämligen en stor marknad för färgade linser. Du kan verkligen lyfta en snygg makeup med en annorlunda eller stark ögonfärg. Det finns massor av olika färger att välja mellan och dessutom kan man välja mellan transparenta och täckande. Dessa två typer av kosmetiska linser kallas för Opaque och Tinted. Den förstnämnde är heltäckande och din egna ögonfärg kommer inte att synas alls. De är inte heller helt jämna i färgen utan har små nyansskillnader och är färgade på ett sätt så att det ser väldigt naturligt ut. Man får inte ett ”platt” intryck helt enkelt utan ögonen får djup även med linsen på.

Så har vi den andra typen man kallar för Tinted, här handlar det om att förstärka sin naturliga ögonfärg. Dem är nämligen transparenta och släpper igenom din egen färg. Det gör att om du har ljusa ögon naturligt kan du få en mörkare och djupare mer explosiv färg än vanligt. Du kanske har ljusblå ögon och vill ha riktigt blå. Då är detta det perfekta alternativet för dig.

Idag kan man även få dessa kosmetiska färgade linser med styrka, alltså kan man använda dem för att korrigera sitt synfel. Självklart finns det utan styrka också så att alla kan använda dem. En del optiker färgar även dina linser om det är så att du inte kan hitta färdiga som är till för just ditt synfel. En del tror att kosmetiska linser förstör för synfältet eftersom att dem är färgade. Men så är det inte, alla har en genomskinlig yta i mitten där pupillen sitter så att dem inte påverkar synen alls. Du kommer alltså inte att se allt i grönt med gröna linser. Dessutom har många av de modeller som finns på marknaden idag väldigt bra inbyggt UVA och UVB skydd så att dina ögon skyddas från solens skadliga strålar. Man kan ha kosmetiska linser både som endagslinser för enstaka tillfällen och som månadslinser för ett mer regelbundet användande. Det är en perfekt accessoar helt enkelt som kan förstärka och lyfta en snygg makeup eller helt enkelt fungera som accentfärg till dina kläder.

Viktigt att tänka på är att även om man väljer kosmetiska linser utan styrka så kräver dem samma skötsel som vanliga linser. Det vill säga att om du köper dem som månadslinser så behöver du linsvätska och rätt förvaring. Gå gärna och kolla med en optiker innan du köper dem.